Publikationer

Udskriv

Patientinformation

SKA er i samarbejde med Region Sjælland og Region Hovedstaden i proces med at revidere patientinformationspjecen "Patientinformation Medicinsk Kræftbehandling". Denne forventes at udkomme på SKAs hjemmeside medio 2024, og vil kunne downloades gratis i pdf. format.

Behandlingsvejledninger

SKAs korte behandlingsvejledninger er udgået, da de fleste afdelinger har deres egen afdelingsinstrukser, som de følger. Har du brug for behandlingsvejledninger inden for de enkelte diagnosegrupper, henviser vi til materiale fra de multidisciplinære cancergrupper, DMCG, eller til europæiske behandlingsvejledninger her.

Symptombehandling (tidligere Instrukser)

Her kan du finde vejledning om behandling af symptomer opstået som følge af kræftsygdommen eller forårsaget af kræftbehandlingen. Vejledningerne er udarbejdet af eksperter fra de danske kræftafdelinger og er udtryk for proceduren på de fleste Onkologiske Afdelinger.

OBS: Disse opdateres ikke længere, og er ikke blevet opdateret i en længere årrække.

Kemoterapi medfører mange slags symptomer. Foto: Colourbox.com

Sygeplejevejledninger (tidligere retningslinier)

Sygeplejevejledningerne er praktiske anvisninger i pleje og gennemgang af procedurer, der hører under sygeplejen. SKA Sygeplejevejledninger er udarbejdet af klinisk sygeplejespecialister og baseret på den foreliggende litteratur om emnet.

OBS: Disse opdateres ikke længere, og er ikke blevet opdateret i en længere årrække.

European Society for Medical Oncology (ESMO)

ESMO har 60 forskellige guidelines til fri afbenyttelse. Her finder du behandlingsvejledninger til bl.a. brystkræft, GI-kræft, gynækologisk kræft, hæmatologisk kræft, hoved/hals-kræft, melanomer, sarkomer m.m.