Nyhedsbrev 2022 December

Udskriv
SKA logo

SKA ønsker alle en glædelig jul og godt nytår

Glæd jer allerede nu til et nyt år med masser af både fysiske og virtuelle SKA kurser. I 2022 har vi fornøjelsen af at have haft over 2200 fysiske, såvel som online, deltagende kursister. I 2023 vil SKA, foruden de mange kurser med opdateret viden om de nyeste behandlingsmuligheder, arbejde på at afholde kurser med fokus på blandt andet senfølger og palliation.

I dette nyhedsbrev kan du læse om årets første SKA kurser, der blandt andet tæller ’Post-SABCS’, ’Post- ASH’, ’Post-ASCO GI’ samt ‘Kræftsygdomme og behandling’.

Vi håber at se jer til mange spændende kurser i 2023.

På SKA's hjemmeside kan man altid se, hvad der aktuelt er i udbud af kurser og tilmelde sig. Følg os også meget gerne på Facebook samt LinkedIn. Der ligger vi løbende nyheder op om nye kurser m.m.

Ønsker du ikke at modtage SKA NYT, kan du altid afmelde – se hvordan nederst i nyhedsbrevet. Vi håber naturligvis i SKA, at du er interesseret i at fortsætte med at modtage nyheder om spændende kurser inden for kræftområdet.

Besøg SKA's hjemmeside

Kursus: Post-SABCS

San Antonio Breast Cancer Symposium er brystonkologernes centrale fagkongres.

SKA og Onkologisk Tidsskrift tilbyder opdatering og diskussion af de vigtigste resultater fra SABCS, inklusiv perspektivering til dansk klinisk praksis den 12. januar 2023.

Perspektiver fra kongressen dækkes igen i år tværfagligt, da både onkologer, en kirurg og en patolog vil bidrage med de vigtigste nyheder fra kongressen set fra hver deres faglige vinkel. Som noget nyt afrundes programmet med en paneldiskussion med deltagelse af alle speakerne.

Arrangementet er gratis for sundhedsprofessionelle, og det er muligt at deltage både fysisk og online.

Du kan tilmelde dig her - Tilmeldingsfrist er den 6. januar 2023.

Nyt kursus: Post-ASH

SKA overfører sit populære Post format til det hæmatologiske område og præsenterer i samarbejde med Hæmatologisk Tidsskrift Post-ASH den 24. januar 2023.

Syv speakers vil gennem eftermiddagen præsentere de største nyheder fra ASH set med danske briller. Eftermiddagen bliver afrundet med en paneldebat. Faglig moderator vil være Martin Hutchings, mens Nynne Bjerre Christensen vil være journalistisk moderator.

Arrangementet er gratis for sundhedsprofessionelle, og det er muligt at deltage både fysisk og online.

Du kan tilmelde dig her - Tilmeldingsfristen er 19. januar 2023.

Nyt kursus: Post-ASCO GI

SKA og Onkologisk Tidsskrift tilbyder opdatering og diskussion af de vigtigste resultater fra kongressen, inklusiv perspektiveringer til dansk klinisk praksis den 2. marts 2023.

Tre af danmarks dygtige GI-onkologer præsenterer nyt fra kongressen, og derudover sættes der fokus på genetisk testning ved GI-cancer. Nye retningslinjer om arvelig colon cancer samt den tiltagende viden om arvelige cancere samt øget molekylærbiologiske profilering, gør dette emne til vigtig viden at få delt.

Arrangementet er gratis for sundhedsprofessionelle, og det er muligt at deltage både fysisk og online.

Du kan tilmelde dig her - Tilmeldingsfristen er 23. februar 2023.

SKA gentager: Kræftsygdomme og behandling for sekretærer, sygeplejersker, assistenter og terapeuter

SKA gentager kurset den 8. marts 2023.

Kurset bliver en indføring i kræftlægens værktøjskasse. En introduktion til de store kræftsygdomme og generelle principper i forhold til kemoterapi, immunterapi og strålebehandling, derudover vil der også være programpunkter om hæmatologi og de mest almindelige kirurgiske indgreb i forbindelse med ondartet sygdom.

En præst tilbyder sit syn på, hvordan man bedst møder mennesker, der har fået alvorlig sygdom ind på livet. En ekspert inden for det palliative område kommer også med et oplæg om, hvad man kan gøre for patienten, efter at håbet om egentlig helbredelse må opgives.

Grundkurset egner sig til alle slags faggrupper, der jævnligt møder kræftpatienter i deres arbejdsliv.

Du kan tilmelde dig her - Tilmeldingsfrist er den 1. februar 2023 .

SKA gentager: Aktiv sundhed og kræft

Effekten af fysisk aktivitet ved kræftbehandling er genstand for megen forskning og et område i stor udvikling.

Aktiv sundhed og kræft bliver afholdt den 14. marts 2023 og giver bl.a. en indsigt i fysisk aktivitets biologiske effekt på tumor samt en viden om, hvad den kræftramte må i forhold til fysisk træning under et behandlingsforløb.

Hvad er sandhed og hvad er myter? Den kræftramtes motivation er en afgørende faktor ved fysisk træning, og kurset giver bud på barrierer og muligheder i forhold til, hvordan man som fagprofessionel kan motivere den kræftramte til fysisk træning. Ernæringsperspektivet inddrages ligeledes med fokus på kost, kræft og træning, når energibalancen er truet.

Du kan tilmelde dig her - Tilmeldingsfrist er den 3. februar 2022.

SAFE THE DATE: Post-ASCO 2023

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 20. og 21. juni 2023, hvor SKA og Onkologisk Tidsskrift afholder årets Post-ASCO. Det vil være muligt at deltage både online og fysisk.

Tilmeldingen åbner i begyndelsen af det nye år. Hold dig orienteret via vores hjemmeside eller via vores Facebook og LinkedIn.

Hold øje her

"Jeg er glad og stolt over den store opbakning, der er fra en meget bred kreds af samfundsaktører, til Lægeforeningens ide om at skabe Sundhedssektorens Prioriteringsråd. Det vidner om, at der på tværs af samfundet er et ønske om en velfungerende sundhedssektor. Vi tager handsken op, og forhåbentlig følger politikerne efter.”

Citat: Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke I: Læger.dk

Medicinrådet anbefaler ikke lenvatinib i kombination med pembrolizumab til behandling af voksne patienter med metastatisk nyrekræft

Lenvatinib i kombination med pembrolizumab kan bremse sygdomsudviklingen i en periode, men Medicinrådet finder det ikke dokumenteret, at behandlingen forlænger patienternes levetid sammenlignet med den behandling, patienterne får i dag (sunitinib til patienter i god prognosegruppe og nivolumab i kombination med ipilimumab til patienter i intermediær/dårlig prognosegruppe).

Omkostningerne til behandling med lenvatinib i kombination med pembrolizumab er væsentligt højere end de nuværende standardbehandlinger. Medicinrådet vurderer således samlet set, at omkostningerne er for høje i forhold til den behandling, patienterne får i dag.

Læs anbefalingen her

Har du spørgsmål til nyhedsbrevet, SKA NYT eller ønsker du at afmelde?

Skriv til sekretær Susanne Justesen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
eller
Projektsygeplejerske Hanne Jessen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

SKA's persondatapolitikSKA præsenterer viden om kræftsygdomme, diagnostik og behandling til medarbejderne i sundhedsvæsnet.
Sammenslutningen af Kræftafdelinger i Østdanmark, SKA, blev oprettet i 1996.
SKA er en non-profit organisation, finansieret af Region Sjælland.


Vil du læse med?


Navn:

Email: