Nyhedsbrev 2021 Marts

Udskriv
SKA logo

SKA lancerer Post-ASCO i samarbejde med Onkologisk Tidsskrift

I dette nyhedsbrev kan du læse om vores kommende kurser, der blandt andet tæller 18. Post-ASCO, Immuno-onkologi, Når bivirkninger ikke følger guidelines, SOTA Lungekræft, Kræftsygdomme og behandling for sekretærer, sygeplejersker, assistenter og terapeuter samt Onkologikursus for ansatte i medicinalindustrien.

Du kan også læse mere om vores nye stillingsopslag som projektsygeplejerske i SKA. Hvis du sammen med det eksisterende sekretariat har lyst til at skabe fremtidens kurser og SKA.

Ønsker du ikke at modtage SKA NYT, kan du altid afmelde - se hvordan nederst i nyhedsbrevet. Vi håber naturligvis i SKA, at du er interesseret i at fortsætte med at modtage nyheder om spændende kurser inden for kræft, MDT, rehabilitering, social ulighed, senfølger m.m.

Besøg SKA's hjemmeside

Så er årets Post-ASCO program publiceret

Årets ASCO bliver i lighed med sidste år virtuelt. SKA og Onkologisk Tidsskrift lancerer i den forbindelse et Post-ASCO Symposium, som vil løbe over skærmene 14.-15. juni 2021. Det faglige program kommer i år til at bestå af hele 16 forskellige emneområder.

Alle, der følger med 'live', vil få mulighed for at stille spørgsmål undervejs - og som vi kender det fra det traditionelle Post-ASCO vil eksperterne og moderator lave en perspektivering til dansk klinisk praksis.

Nyt kursus om Immuno-onkologi, når bivirkninger ikke følger guidelines

Immunterapi bliver brugt indenfor stadig flere diagnoseområder. Men hvordan håndterer vi de bivirkninger, der ikke følger guidelines?

SKA afholder med jævne mellemrum kurser om immunterapi og bivirkninger, og i den forbindelse har vi sat fokus på de mest almindelige bivirkninger indenfor immuno-onkologi. Under tidligere kurser har det vist sig, at der er et stort behov for at vide mere om de bivirkninger som ikke falder indenfor de mest gængse på området. På den baggrund har vi besluttet at afholde dette virtuelle kursus.

Flere af landets førende eksperter inden for feltet vil give dig indblik i blandt andet: Risikoen og håndteringen af kardielle bivirkninger, håndtering af hepatologiske bivikinger, behandling med steroider, samt en præsentation af Herlevs Immunotox-klinik.

Det virtuelle kursus bliver afholdt den 26. maj 2021 fra kl.16 og er gratis for sundhedsprofessionelle.

Nyt SOTA-kursus om lungekræft - med fornemt udenlandsk oplæg

SOTA står for state of the art og er SKA's populære kursuskoncept, hvor deltagerne får en grundig opdatering om aktuelle behandlingsmuligheder og særlige perspektiver inden for det diagnoseområde, de selv arbejder med.

Til dette SOTA-kursus om lungekræft berører erfarne onkologer de nyeste lovende behandlinger indenfor kemo- og immunterapi. Derudover tilbyder professor Susanne Dalton et bud på den sociale ulighed, som man nu og da vil møde i det kliniske arbejde med lungekræftpatienter. SOTA-kurset byder også på fornemt udenlandsk oplæg fra en hollandsk lungeonkolog, Dr. Anthonie Van der Wekken, University of Groningen.

Bemærk at kurset bliver afholdt som et fysisk fyraftensmøde med et begrænset antal pladser, primært forbeholdt sundhedsprofessionelle i Region Syddanmark. Derudover streames det fysiske kursus, så det vil være online-tilgængeligt for alle sundhedsprofessionelle på tværs af regionerne.

Kurset bliver afholdt den 11. maj 2021.

Nyt kursus giver en introduktion til kræftsygdomme og behandling

SKA gentager kurset Kræftsygdomme og behandling for sekretærer, sygeplejersker, assistenter og terapeuter den 31. august 2021.

Kurset giver en introduktion til de store kræftsygdomme og generelle principper i forhold til kemoterapi, immunterapi og strålebehandling, derudover vil der også være programpunkter om hæmatologi og de mest almindelige kirurgiske indgreb i forbindelse med en ondartet sygdom. En præst tilbyder sit syn på, hvordan man bedst møder mennesker, der har fået alvorlig sygdom ind på livet. En ekspert inden for det palliative område kommer også med et oplæg om, hvad man kan gøre for patienten, efter at håbet om egentlig helbredelse må opgives.

Grundkurset egner sig til alle slags faggrupper, der jævnligt møder kræftpatienter i deres arbejdsliv.

Onkologikursus for ansatte i medicinalindustrien (Få ledige pladser)

Formålet med kurset er at give deltagerne basisviden om karakteristiske forhold ved kræftsygdomme, samt tilbyde kursisterne et indblik i den kliniske hverdag på en kræftafdeling. Kurset strækker sig over 3 dage og er en vekslen mellem teoridage og en formiddag, hvor kursisterne er i praktik på en kræftafdeling.

Vær opmærksom på, at der er plads til maksimalt 15 kursister, der skal i praktik, så vi råder til hurtig tilmelding. Derudover er det muligt for deltagere udelukkende at komme med på teoridelen.

Kurset bliver afholdt den 7. - 9. september 2021.

Bivirkninger til immunterapi (Få ledige pladser)

SKA har tidligere holdt kurser om emnet, og i den forbindelse har bivirkninger også været berørt. Under tidligere kurser har det vist sig, at der er et stort behov for at vide mere om bivirkningerne og den mest hensigtsmæssige efterfølgende behandling af disse. På den baggrund har vi besluttet at holde dette kursus; med specifikke, case-baserede problemstillinger.

Flere af landets førende eksperter inden for feltet vil give dig både den nødvendige grundviden, samt fremlægge cases fra den kliniske hverdag. Kurset er for læger og sygeplejersker.

Kurset bliver afholdt på Scandic, Roskilde den 3. maj 2021.

SKA's Sekretariat søger ny projektsygeplejerske

Efter 15 år går vores kollega på pension. Vi søger derfor en ny kollega, der sammen med det eksisterende team, vil være med til at udvikle og arbejde i SKA beliggende SUH Næstved. Kunne dette være noget for dig, kan du se mere og ansøge her.

Tiltrædelse vil være pr. 1. september 2021 og ansøgningsfristen er 1. juni 2021. Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte projektsygeplejerske Hanne Kreiberg Jessen på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

"Sundhedsvæsenet har grundlæggende leveret varen og været i stand til at omstille sig til krise i et omfang og med en hurtighed, som har overrasket selv aktørerne". Citat: Signe Løntoft i Altinget Sundhed

MR anbefaler Darolutamid i kombination med ADT til behandling af ikke-metastaserende kastrationsresistent prostatakræft

Medicinrådet anbefaler darolutamid i kombination med androgen deprivationsterapi (ADT) til patienter med ikke-metastaserende kastrationsresistent prostatakræft som mulig standardbehandling, fordi behandlingen betyder, at patienterne lever længere end med behandling med ADT alene, og bivirkningerne er acceptable. Læs anbefalingen her

Har du spørgsmål til nyhedsbrevet, SKA NYT eller ønsker du at afmelde?

Skriv til sekretær Susanne Justesen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
eller projektsygeplejerske Hanne Jessen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

SKA's persondatapolitik
SKA præsenterer viden om kræftsygdomme, diagnostik og behandling til medarbejderne i sundhedsvæsnet.
Sammenslutningen af Kræftafdelinger i Østdanmark, SKA, blev oprettet i 1996.
SKA er en non-profit organisation, finansieret af Region Sjælland.


Vil du læse med?


Navn:

Email: